Tripje naar het hoofdkantoor van Farrow and Ball in Dorset, England

Enige tijd geleden ben ik door de agent van Farrow and Ball in Nederland benadert om voor hun als kleur consulente, kleuradviezen uit te brengen.  Een vraag waar ik als echte “die hard Farrow and Ball fan”, niet lang over na hoefde te denken.

Met een groep van 6 colour consultants vlogen we naar Southampton om vandaar uit met een kleine taxi bus naar het plaatsje Wimborne te worden gebracht, daar waar het hoofdkantoor van Farrow and Ball zich al sinds 1946 heeft gevestigd. Al heel wat jaar ben ik dus een enorme fan van dit merk dat zijn verf en behang produceert op basis van 100% water gedragen en natuurlijke mineralen en is daardoor zeer eco vriendelijk.

Een kijkje te kunnen nemen in de fabrieken (fabriekjes is een beter woord, heerlijk kneuterig en klein) waar de verf en het behang wordt gemaakt was een feest. Wij begonnen met een ontmoeting met de colour consulting manager en de creative director.  Waar komen toch de inspiraties van de behang prints vandaan? Hoe zijn de nieuwe kleuren? Welke kleuren in een kamer op het noorden en welke juist op het zuiden? Allemaal vragen waar zij ons antwoord op konden geven.

Toen werd het uiteraard tijd voor een heerlijke Engelse lunch in een eeuwenoude pub. Zo een die je kent van de detectives als Midsummer murder, met het dikke tapijt op de vloer, lage plafonds en overal die prachtige eeuwenoude balken. De tafel stond vol met de heerlijkste homemade pie’s en steaks.Met onze buiken vol wandelden we weer terug naar daar, waar wij toch allemaal voor gekomen zijn, die plek waar het allemaal ontstaat…..The Factory. 2 vrij kleine loodsjes eerlijk gezegd.

Wij werden mee op reis genomen, van het begin daar waar een rol papier door het eerste verf bad gaat, tot aan het einde van de lijn, daar waar de rol geverfd, gestempeld, gelakt gedroogd en opgerold afgesneden en ingepakt in de doos verdwijnt, klaar voor shipment. Al het behang wordt nl. op bestelling gemaakt en op deze manier wordt er zo min mogelijk papier verspild.

Buiten bij de loods waar de verf wordt gemaakt, staat een enorme machine met gigantische silo’s die er o.a.voor zorgen dat het afval van de verf, separaat wordt opgevangen zodat dit weer gerecycled kan worden. Nadat de basis van de verf, gecontroleerd is wordt het in een andere tank met de juiste hoeveelheid pigment op kleur gemengd. In ditzelfde pand worden alle verfpotten, bussen gevuld met deze prachtige onevenaarbare verf en verscheept naar landen over de hele wereld.

Dit is de enige plek ter wereld waar de verf en het behang wordt gemaakt. En voordat de juweeltjes het terrein verlaten, wordt ieder bus verf en rol behang, eigenhandig gecontroleerd. Helaas was dit alweer het einde van onze dag in Wimborne en moesten we ons haasten om weer op tijd bij de luchthaven te zijn voor onze terugvlucht. We zijn allemaal enorm in de ban geraakt, misschien zelfs wel betoverd geraakt, van deze mooie producten, en kunnen niet wachten er terug in Nederland in onze adviezen mee aan de slag te gaan.

 •  

  Wat zijn wij blij met het advies van Yvon! We hebben in onze vorige huizen altijd voor zwart wit en grijs gekozen maar wilde in dit huis eens wat anders en we vonden het moeilijk om te combineren met verschillende kleuren.

   

  Door Yvon hebben we nu een warm en gezellig huis gekregen en onze meubels en kunst komen nu nog beter tot zijn recht.  Twijfel je over kleuren en wil je een goed advies dan kan ik je Yvon zeker aanbevelen!

  Dank je Yvon voor je advies en de fijne samenwerking!!!

  Liefs Marleen en Ruud

   

 • Bedankt voor het geweldige resultaat van de muren, het mooie karpet en het advies van een moeilijke hoek in ons huis. Vooral de hele snelle service was geweldig! Bedankt!!

  Angelique

 • Onlangs Puur Von gevraagd of ze eens langs wilde komen in mijn nieuwe huis. Yvon kwam langs en ik heb haar uitgelegd dat ik graag een grijs groene kleur op de muur wil, maar de meeste kleur-stalen die ik mee had van de bouwmarkt waren of te grijs of te groen. Ze had kleur-plankjes bij zich en al gauw kwamen we op de kleur salie van L’Authentique. Super lekkere verf om mee te werken en dekt goed.  Prachtig resultaat en exact de kleur die ik in mijn hoofd had. Perfekt ingeschat dus door Yvon. Puur Von, een aanrader..

  - Christel Ursem

Kun je niet wachten?

Ik kom graag bij je langs voor een vrijblijvend gesprek om jouw wensen te inventariseren. Hopelijk tot snel!

Verlaatsweg 29
1643 LW Spierdijk

T 06 22 17 55 39
E info@puurvon.nl
KVK 66572231