Tripje naar het hoofdkantoor van Farrow and Ball in Dorset, England

Enige tijd geleden ben ik door de agent van Farrow and Ball in Nederland benadert om voor hun als kleur consulente, kleuradviezen uit te brengen.  Een vraag waar ik als echte “die hard Farrow and Ball fan”, niet lang over na hoefde te denken.

Met een groep van 6 colour consultants vlogen we naar Southampton om vandaar uit met een kleine taxi bus naar het plaatsje Wimborne te worden gebracht, daar waar het hoofdkantoor van Farrow and Ball zich al sinds 1946 heeft gevestigd. Al heel wat jaar ben ik dus een enorme fan van dit merk dat zijn verf en behang produceert op basis van 100% water gedragen en natuurlijke mineralen en is daardoor zeer eco vriendelijk.

Een kijkje te kunnen nemen in de fabrieken (fabriekjes is een beter woord, heerlijk kneuterig en klein) waar de verf en het behang wordt gemaakt was een feest. Wij begonnen met een ontmoeting met de colour consulting manager en de creative director.  Waar komen toch de inspiraties van de behang prints vandaan? Hoe zijn de nieuwe kleuren? Welke kleuren in een kamer op het noorden en welke juist op het zuiden? Allemaal vragen waar zij ons antwoord op konden geven.

Toen werd het uiteraard tijd voor een heerlijke Engelse lunch in een eeuwenoude pub. Zo een die je kent van de detectives als Midsummer murder, met het dikke tapijt op de vloer, lage plafonds en overal die prachtige eeuwenoude balken. De tafel stond vol met de heerlijkste homemade pie’s en steaks.Met onze buiken vol wandelden we weer terug naar daar, waar wij toch allemaal voor gekomen zijn, die plek waar het allemaal ontstaat…..The Factory. 2 vrij kleine loodsjes eerlijk gezegd.

Wij werden mee op reis genomen, van het begin daar waar een rol papier door het eerste verf bad gaat, tot aan het einde van de lijn, daar waar de rol geverfd, gestempeld, gelakt gedroogd en opgerold afgesneden en ingepakt in de doos verdwijnt, klaar voor shipment. Al het behang wordt nl. op bestelling gemaakt en op deze manier wordt er zo min mogelijk papier verspild.

Buiten bij de loods waar de verf wordt gemaakt, staat een enorme machine met gigantische silo’s die er o.a.voor zorgen dat het afval van de verf, separaat wordt opgevangen zodat dit weer gerecycled kan worden. Nadat de basis van de verf, gecontroleerd is wordt het in een andere tank met de juiste hoeveelheid pigment op kleur gemengd. In ditzelfde pand worden alle verfpotten, bussen gevuld met deze prachtige onevenaarbare verf en verscheept naar landen over de hele wereld.

Dit is de enige plek ter wereld waar de verf en het behang wordt gemaakt. En voordat de juweeltjes het terrein verlaten, wordt ieder bus verf en rol behang, eigenhandig gecontroleerd. Helaas was dit alweer het einde van onze dag in Wimborne en moesten we ons haasten om weer op tijd bij de luchthaven te zijn voor onze terugvlucht. We zijn allemaal enorm in de ban geraakt, misschien zelfs wel betoverd geraakt, van deze mooie producten, en kunnen niet wachten er terug in Nederland in onze adviezen mee aan de slag te gaan.

 • Als interieur fotograaf voor de woonbladen kom ik in heel veel huizen en ben ik altijd op zoek naar een bepaalde sfeer en eigenheid in een interieur, iets wat Yvonne van nature in de vingers heeft. Wat ze neerzet heeft een prettige sfeer, is in balans, verrast en is bovenal warm en gezellig. Yvonne is iemand die ontzettend veel plezier in haar werk heeft en dat zie je aan alles!   

  - Henny van Belkom (Fotograaf)
 • Onlangs Puur Von gevraagd of ze eens langs wilde komen in mijn nieuwe huis. Yvon kwam langs en ik heb haar uitgelegd dat ik graag een grijs groene kleur op de muur wil, maar de meeste kleur-stalen die ik mee had van de bouwmarkt waren of te grijs of te groen. Ze had kleur-plankjes bij zich en al gauw kwamen we op de kleur salie van L’Authentique. Super lekkere verf om mee te werken en dekt goed.  Prachtig resultaat en exact de kleur die ik in mijn hoofd had. Perfekt ingeschat dus door Yvon. Puur Von, een aanrader..

  - Christel Ursem
 •  

  “In november hebben we een hele mooie kerstshoot gehouden. Een van de factoren waarom het zo mooi is geworden kwam door Yvonne!

  Zij kwam ons helpen en mede daarom zien de plaatjes er allemaal TE leuk uit! Naast dat ze heel goed is in haar vak is het ook gewoon een heel leuk, lief en gezellig mens! Het was echt een feest om met haar samen te werken!

  Dus ben je op zoek naar iemand die je met styling kan helpen, dan kan ik Puur Von echt van harte aanbevelen!”

  De Bakker van Hoorn

   

   

  - Recensie foto styling

Kun je niet wachten?

Ik kom graag bij je langs voor een vrijblijvend gesprek om jouw wensen te inventariseren. Hopelijk tot snel!

Verlaatsweg 29
1643 LW Spierdijk

T 06 22 17 55 39
E info@puurvon.nl
KVK 66572231