Van ouderlijk huis tot droom huis.

Een aantal jaren geleden werd ik door een jong gezin benaderd met de vraag of ik ze wilde helpen met het interieur voor de ouderlijke woning van de klant waar zij destijds al een paar jaar woonden. Aan de woning was al vele jaren niets meer veranderd en kon wel de nodige liefde en aandacht gebruiken. Klant houdt veel van de landelijke stijl (wat in dit geval fantastisch matched met de omgeving) en er was de wens voor een houtkachel in de woonkamer. De ruimtes waren al bepaald, verder heb ik bij het ontwerp de vrije hand gekregen.

Ik verzorgde

  • - Interieur ontwerp
  • - Kleuradvies
  • - Styling
  • - Fotografie: www.ulfthorfotografie.nl

Oude situatie keuken

Bij de oude situatie was er spraken van veel kleine ruimtes. Op deze foto is de wand nog te zien die stond tussen de keuken en een slaapkamer. Nu is deze ruimte een prachtig grote woonkeuken geworden met uitzicht op de omliggende landerijen.

Oude situatie keuken

Op deze foto is al goed te zien hoe groot ruimte is geworden na het wegbreken van de muur.

Keuken nieuwe situatie

De landelijke keuken is handgemaakt door de meubelmaker. Het terrazzo aanrechtblad hebben we samen uitgezocht. De kleur van de keuken is daar weer perfect bij afgestemd. De keuken biedt nu plek voor een heerlijke grote eettafel. Voor een speels effect is gekozen voor verschillende stoelen maar wel allemaal, licht en luchtig. Hiermee hou je het geheel “jong” en fris.

Keuken nieuwe situatie

Alle ingrediënten zijn hier aanwezig voor die landelijke droom keuken. Een prachtig met de handgemaakte houten keuken in een diepe aardse tint, authentiek terrazzo aanrechtblad, groot fornuis onder een grote schouw, hand gebakken tegels en een wand van houten delen in een mooie lichte kleur.

Oude situatie doorkijk van keuken naar woonkamer

Deze foto is gemaakt tijdens de verbouwing dat de wand tussen de bijkeuken en de slaapkamer al was weggehaald maar de wand van het oude keukentje er nog stond. Hier is een groot houten kozijn met glazen deuren ingezet die nu toegang bieden tot de woonkamer.

Nieuwe situatie doorkijk van keuken naar woonkamer

Door te kiezen voor veel glas in de deuren blijft de doorkijk heel rustig. In verband met de hond des huizes is er wel voor gekozen om de onderkant van de deuren te voorzien van een houten paneel. Het kozijn en de deuren zijn geschilderd in de kleur Pavillion gray van Farrow and Ball voor een authentieke maar tevens moderne look.

Houtkachel, grote fauteuil, een heerlijke loungeplek

De houtkachel was een grote wens van de bewoners. De kachel staat prachtig in het verlengde van de keuken en is dus vanuit daar ook goed te zien. Omdat het niet de beste plek voor de tv hoek is heb ik er voor gekozen om hier een fijne grote lounge plek te creëren waar je toch lekker bij het haardvuur kunt relaxen.

Zachte tinten en natuurlijke materialen

Het is een gegeven dat door het gebruik van natuurlijke materialen in een huis, de ruimtes als vanzelf een fijne en een warme sfeer uitademen. Hout, wol en sisal, de ingrediënten die hier zijn gebruikt, maken dit tot een heerlijk hoekje in de woonkamer.

Oude situatie achtergevel woonkamer

Het kozijn is gebleven, verder is er niets meer hetzelfde.

Nieuwe situatie woonkamer achtergevel

Omdat ook de woonkamer een prachtig uitzicht biedt, heb ik een zit ontworpen waarbij het grote raam onderdeel is geworden van het meubel. Hier is plek om lekker naar buiten te kijken, of lekker met een boekje te zitten. Ook is er plek voor de grote voorraad haardhout.

Woonkamer tv hoek

Ik heb bewust gekozen om de kleuren op de wanden en het plafond licht te houden en een kleur aan te brengen op het houtwerk. Hierdoor krijgt het geheel een meer landelijke uitstraling en houden we de woonkamer ook licht en luchtig.

Wanddecoratie

Doorkijkje van de woonkamer naar de hal. Op de wand is niet meer nodig dan deze grote krans van bij elkaar gebonden wilde Asparagus.

Zie hier ook het effect van lichte wanden en kleur op het houtwerk.

Oude situatie hal

Metselwerk op de wanden, een groene tegelvloer en een houten trap. Deze ruimte is een ware metamorfose ondergaan.

Nieuwe situatie hal

Door de wanden en de trap in dezelfde kleur te schilderen ontstaat er een heel rustig effect. De wanden zijn voorzien van kalei. Dit is een eeuwenoud soort kalkpleister dat veelal wordt gebruikt op metselwerk. Het zorgt ervoor dat de structuur van de steen wel zichtbaar blijft.

Doorkijk hal naar woonkamer

De vloer van de keuken komt terug in de hal en loopt door in het toilet. Het prachtige deurbeslag is van Dauby. De wanden hebben de kleur Klei van L’ Authentique en het houtwerk een zachte lichtblauw, Skylight van Farrow & Ball. Ook de oude dekenkist heeft de kleur van de wand gekregen waardoor die nu rustig in het geheel mee vloeit en er niet uitspringt. Ook hier weer mooie wilde takken uit de natuur, en een grote rieten vaas, materialen die de gasten bij binnenkomst direct een warm welkom gevoel geven.

Doorkijk hal naar woonkamer II

Mooi sfeerbeeld van de diverse zachte kleuren en materialen die hier zijn gebruikt. Het lichtblauw van de kozijnen en deuren geeft het geheel net wat meer pit zonder dat het dominant aanwezig is.Ook houd ik van de oude kist in combinatie met de strakke spiegel en de zacht, aaibare uitstraling van de pluimen.

Ik kom graag vrijblijvend
bij je langs.

Ben je geïnspireerd geraakt door dit project en kun je niet wachten?
Ik kom graag bij je langs voor een vrijblijvend gesprek om jouw wensen
te inventariseren. Hopelijk tot snel!

Bel 06 22 17 55 39 Stuur mij een e-mail info@puurvon.nl