Stoer familie huis

Het verzoek van de klant was een interieur dat wat volwassener mocht zijn. Het huis hebben ze 10 jaar geleden laten bouwen en er sindsdien niet veel meer aan veranderd. Het werd hoog tijd voor een frisse update van het interieur! Met twee jonge opgroeiende kinderen, is het ook belangrijk dat de leefruimte veel bergruimte heeft en fijne plekken waar met elkaar gezeten kan worden.

Ik verzorgde

  • Interieur ontwerp
  • Kleuradvies

VOOR: Eethoek

Wat mij vooral opviel waren alle rechthoekige vormen in het interieur. Ook was er gekozen voor meubels met een afmeting waardoor de ruimte niet goed benut kon worden. Zo stond er een eettafel die door zijn vorm en afmetingen alleen dwars in de ruimte neergezet kon worden. Dan was er nog een eetbar waar ook ruimte voor gehouden moest worden en een grote zwarte piano die echt wel moest blijven.

NA: Eethoek

Wat een ruimte! Nu de barstoelen weg mochten en de piano een andere plek in de woonkamer heeft gekregen is er veel ruimte ontstaan. We hebben gekozen voor een lange ovaal vorm tafel met aan de kant van de lange muur een gezellige eetbank. De stoelen hebben een rugleuning die iets boven de tafel uitkomt en het geheel daardoor luchtig houdt.

De lamp boven de eettafel geeft een luchtig en speels effect, bijna alsof er luchtbellen boven zweven.

NA: Eetbar wordt open kast

De op maat gemaakte open kast is zo een prachtige scheiding tussen de keuken en de eethoek. Wij hebben er heel bewust voor gekozen om deze kast open te houden voor een luchtig effect. Door met mooie manden met deksels te werken kun je evengoed veel spullen opbergen die je niet in het zicht wenst te hebben.

VOOR: De eetbar

Omdat deze bar in de praktijk niet bleek te worden gebruikt was het mogelijk om voor deze bar een nieuwe functie te creëren.

VOOR: Eethoek

De woonkamer met open keuken is een vrij grote ruimte. Toch is het van essentieel belang om de wensen (bijv. hoe wil je de ruimte gebruiken?) en de afmetingen van de meubels op elkaar af te stemmen om de ruimte optimaal te kunnen benutten en tevens rust te bewaren. Hier zie je grote, rechthoekige meubels die op een te kleine oppervlakte staan waardoor het te vol en rommelig oogt.

NA: Eethoek

Door een andere plek voor de piano te creeeren is er meer ruimte op de lange muur ontstaan. Door de lange wand van een mooi aardse grijs/groene kleur te voorzien verbinden we beide zijdes van het huis en brengen we daar op deze manier al sfeer mee aan.  De eetbank en de eettafel stoelen zijn niet van dezelfde stof, en zelfs niet in dezelfde kleur maar juist door de combinatie van verschillende lichte taupe/grijs tinten krijg je een speelser effect.

VOOR: Televisiehoek

Ook hier een grote houten dressoir, waar ook nog veel op en naast gezet kan worden, is niet de ideale oplossing voor deze ruimte. Bij de bouw van de woning is besloten geen trapkast te laten maken maar inks buiten het beeld van de foto loopt de wand wel door maar wordt de ruimte belemmerd door een steunpilaar om de trap en de bovenverdieping te ondersteunen.

NA: Nu een wandkast op maat

Tóch een trapkast. Deze kast zorgt niet alleen voor heel veel extra bergruimte maar zorgde er in dit geval ook voor dat we met een op maat gemaakte wandkast zowel plaats konden vinden voor de piano als de televisie. De kast is wederom in een mooie grijs/groene tint geschilderd. Dé eye catcher van de kamer zijn toch wel de grote blauw stalen schuifdeuren die door de (kunst)schilder zijn gemaakt. Deze deuren zorgen voor het echte wauw effect en brengen de juiste sfeer, stoer!

NA: Wandkast op maat

Achter de stoere schuifdeuren van blauw staal staat de televisie. Op deze manier is de tv niet de hele dag in het zicht. Als de deuren zijn dichtgeschoven komen er naast de deuren nog twee boeken/open vakken kasten tevoorschijn.

De fauteuils met de draaipoot zorgen ervoor dat de kinderen zich er graag in nestelen en of met papa en mama mee kijken of iets voor zichzelf kunnen doen maar er toch gezellig bij zijn.

Detail foto blauw stalen schuifdeuren

Een interieur krijgt karakter door het toevoegen van persoonlijke, authentieke, maar ook unieke items. Door deze stoere stalen deuren toe te voegen aan het ontwerp van de op maat gemaakte wandkast, hebben we de kamer in een keer een stoer karakter kunnen geven.

De stoere ruw metalen grepen zijn op authentieke manier gesmolten en vertonen veel oneffenheden die hier perfect bij passen.

VOOR: Hal

Naast de voordeur bevindt zich een nis waar alle jassen etc. hangen. De witte wanden zorgden niet voor de sfeer en persoonlijkheid die dit huis naar mijn mening wel mochten hebben.

NA: Hal

De stoere antraciet grijze betonlook verf op de lange wand is een mooi statement. Er straalt kracht en durf vanuit. Door een modern zwarte spiegel niet horizontaal maar verticaal op te hangen is het direct mogelijk om jezelf even snel te kunnen checken voor je naar buiten of binnen komt.

VOOR: Garderobe

De nis die volop werd gebruikt maar daardoor tevens heel rommelig oogde. Dit wilde ik graag afgesloten hebben zodat de “rommel” uit het zicht zou blijven.

NA: Eiken kastdeur

Deze prachtig op maat gemaakte eiken kastdeur zorgt voor een mooi, strak en opgeruimde uitstraling voor gasten die het huis betreden. En ook voor de bewoners zelf is het heel prettig dat alle spullen nu niet meer in het zicht hangen.

Ik kom graag vrijblijvend
bij je langs.

Ben je geïnspireerd geraakt door dit project en kun je niet wachten?
Ik kom graag bij je langs voor een vrijblijvend gesprek om jouw wensen
te inventariseren. Hopelijk tot snel!

Bel 06 22 17 55 39 Stuur mij een e-mail info@puurvon.nl