Licht en landelijk wonen

Een prachtig vrijstaand huis met een hele grote woonkamer. De basis was goed. Een massief houten visgraat vloer, mooie erkers en een geweldig uitzicht over de landerijen. Maar juist die grote woonkamer bleek voor de bewoners heel moeilijk in te richten. De vraag aan mij was dan ook om er een sfeervol geheel van te maken waarbij de gehele ruimte benut wordt.

Ik verzorgde

  • Interieur ontwerp
  • Kleuradvies
  • Styling

Voor het advies

De foto is genomen vanaf de voorkant van het huis waar een te kleine eettafel stond en de rest van de ruimte geen functie had.

Na het advies: Zithoek is verplaatst

De zithoek is verplaatst naar de voorkant van het huis waar het de gehele ruimte kan vullen. Door meubels van het juiste formaat te kiezen kloppen de verhoudingen en oogt het niet te vol of te leeg.

De salontafel en het televisie meubel zijn een ontwerp van Puur Von.

Voor het advies: Ruimte zonder functie

Dit gedeelte van de ruimte werd eigenlijk niet gebruikt, ontzettend zonde natuurlijk! Dat kwam omdat deze plek in de woonkamer geen duidelijke functie had. Door de ruimtes een functie te geven creëer je in huis als vanzelf een natuurlijke flow.

Na het advies: Een heerlijk grote relax hoek

Hier kan nu heerlijk ontspannen televisie gekeken worden. En doordat een van de twee grote zitbanken zich “om het hoekje” bevindt, voelt deze plek ook nog extra knus en geborgen.

Na het advies: Grote eettafel van 3 meter

De eethoek is naar de achterkant van het huis verplaatst, dichterbij de keuken en in de lijn met de openslaande deuren naar de tuin. Er is hier veel ruimte dus is er gekozen voor een grote houten eettafel van 3 meter met 8 luxe, comfortabele stoelen waar met familie en vrienden dan ook graag gezeten wordt.

Boven de eettafel hangen luchtige lampen die het uitzicht naar de tuin niet blokkeren.

Oude situatie tv hoek

Bij de oude situatie stond de televisie tussen de deur waar je de woonkamer binnenkomt en die naar de keuken. Hier is dus veel “verkeer” en dat is geen ideale situatie voor een ontspannen moment tv kijken.

Na het advies

Op de plek waar eerst de televisie stond staat nu een prachtig groot dressoir waar het mooie servies en spellen in bewaard kunnen worden. Op deze manier heeft deze hoek ook een duidelijke functie gekregen. Het mooie schilderij was al in het bezit van de klant en past nu perfect in het geheel.

Al het houtwerk was in een lichte Ral kleur geschilderd. Omdat de klant het geheel graag licht wilde houden heb ik gekozen voor een off white op de wanden maar voor een authentiekere en landelijke uitstraling, Mouse’s back van Farrow and Ball, op het houtwerk.

Voor het advies: Keuken

De keuken zoals deze was bij het intake gesprek. De donkere tegelvloer was een gegeven en het keukenblok met prachtig terrazzo aanrechtblad waren nog in prima staat. Hier is voornamelijk een verandering van kleur nodig.

Na het advies: Een lichte en sfeervolle keuken

Door het kleuren pallet van de woonkamer door te trekken naar de keuken ontstaat er een hele natuurlijke overgang tussen de ruimtes. Maar alles behalve saai! De keuken heeft de kleur die in de woonkamer voor al het houtwerk is gebruikt. Deze herhaling zorgt dus voor een hele fijne flow en wel wat mooie spanning. Het overige houtwerk heeft in deze ruimte geen extra aandacht nodig en heb ik in de kleur van de wand laten mee schilderen.

Het tafelblad is geschilderd in een complementaire kleur en om wat extra zachtheid aan deze ruimte toe te voegen is er gekozen voor stoelen met een stoffen bekleding.

Voor het advies: Harde contrasten

Wanneer er in een landelijk interieur harde kleurcontrasten worden gebruikt zal de ruimte niet warm en behaaglijk aanvoelen.

Na het advies: Zachtere kleuren zorgen voor minder hard contrast

De kasten die horen bij de keuken hebben allemaal dezelfde kleur gekregen, Mouse’s back van Farrow and Ball. Een mooie klassieke kleur die past in veel stijlen en goed wordt opgenomen door de omgeving.

TIPS

  • Ik mix altijd verschillende materialen en dit zijn dan altijd materialen met een fijne natuurlijke structuur.

 

  • Hout op hout kan wel degelijk mooi zijn, mits de juiste houtsoorten met elkaar worden gecombineerd.

 

  •  Ruimtes hebben een functie nodig anders voelen ze leeg en overbodig.

Ik kom graag vrijblijvend
bij je langs.

Ben je geïnspireerd geraakt door dit project en kun je niet wachten?
Ik kom graag bij je langs voor een vrijblijvend gesprek om jouw wensen
te inventariseren. Hopelijk tot snel!

Bel 06 22 17 55 39 Stuur mij een e-mail info@puurvon.nl