Franse sferen in het Zuid Hollandse Katwijk

De wens van de klant was om het huis weer een goede opfrisser te geven. Andere kleuren, nieuwe meubels, raambekleding, nieuwe deuren, ander hang en sluitwerk, kortom er mocht een heel nieuw plan worden gemaakt.

Ik verzorgde

  • Kleuradvies
  • Interieuradvies
  • Styling
  • Fotografie: www.ulfthorfotografie.nl

De wand van houten delen voor een landelijk effect.

Tijdens ons intake gesprek merkte ik dat vooral de Frans landelijke stijl een stijl is die deze klanten heel erg aanspreekt. Dat is dan ook mijn uitgangspunt geweest voor het interieurontwerp. Door het gebruik van zacht vergrijsde tinten, meubels en gordijnen met mooie linnen stoffen, creëer je al snel een landelijke stijl maar door het toevoegen van zo’n wand van houten planken vergroot je direct dat effect. Het zet de sfeer in de ruimte in een keer goed neer. De fauteuils zijn van L’ Authentique interior, de bank van Hoffz.

Kleuradvies

Voor deze klant heb ik veel zachte tinten met een licht grijze ondertoon uitgezocht. Zo is de keuken in de kleur Pavilion gray van Farrow and Ball, op de lange wand de kleur Palladio van Carte Colori en omdat ik vind dat deze twee kleuren zo mooi de kleuren van een strand op een winterse dag weergeven, heb ik gekozen voor een klein kleur detail, Hollandse lucht van L’ Authentique op het keuken rek en aan de achterwand van een grote buffetkast.

Leefkeuken

De keuken is opgezet in een grote U onder het keukenraam. Een oude commode in dezelfde kleur van de keuken verlengt het aanrecht als het ware. Dit is een goede plek voor de olie/azijn, uien knoflook en verse kruiden zodat je de werkruimte op je aanrecht vrij houdt.

Slaapkamer

De blauwe wanden en het sisal op de vloer van de slaapkamer waren mijn uitgangspunten voor dit plan. Door te kiezen voor wit linnen gordijnen (en witte jaloezieen om de kamer donker te krijgen) een bedlamp van sprokkel hout krijgt deze slaapkamer de heerlijk relaxte uitstraling van een strandhuis (wat op zich niet zo gek is omdat dit huis achter de Katwijkse duinen ligt). Het prachtige bedlinnen van House in Style, in kleuren die zo mooi bij het interieur passen, maakt het plaatje compleet.

Leuk detail

Omdat de ruimte voor het bed niet heel breed is heb ik voor de aankleding van deze wand gekozen voor een houten plank met haken over de gehele lengte van de muur. Daardoor lijkt de wand langer en kun je er, heel praktisch toch wat kleding kwijt. Het wit houten jutters bankje is van Timzowood.

Ik kom graag vrijblijvend
bij je langs.

Ben je geïnspireerd geraakt door dit project en kun je niet wachten?
Ik kom graag bij je langs voor een vrijblijvend gesprek om jouw wensen
te inventariseren. Hopelijk tot snel!

Bel 06 22 17 55 39 Stuur mij een e-mail info@puurvon.nl