Een oase van rust

Deze leuke vooroorlogse stads woning bood een grote ruimte die vol stond met allerlei verschillende meubels. Tijdens ons intake gesprek liet de klant weten dat de voornaamste wens was om rust te krijgen in het interieur, en dat ze dit heel graag in een licht landelijke sfeer wilde. In het ontwerp heb ik gebruik gemaakt van nieuwe én oude materialen en mooie lichte tinten. Juist door deze combinatie heeft de ruimte een heerlijk serene sfeer gekregen.

Ik verzorgde

  • Interieuradvies
  • Kleuradvies
  • Styling
  • Fotografie: www.ulfthorfotografie.nl

Oude situatie keuken

Panelen, grepen, tegels en bovenkastjes, dit alles zorgt ervoor dat de oude keuken er heel vol en onrustig uitzag. De hoge koelkast in de hoek neemt veel werk ruimte in beslag.

Keuken nieuwe situatie

Een strakke witte keuken. De hoge koelkast verplaatst naar de achterkant van de keuken waardoor nu een heel lang aanrechtblad met veel werkruimte is ontstaan.De plank van oud hout waar het dagelijkse servies makkelijk voor het pakken staat geeft tegenwicht aan de moderne uitstraling van de keuken.

Het muurtje links van de kraan is het uitgangspunt geweest voor de scheidingswand tussen het zit en het eetgedeelte. De afmeting heb ik ook gelijk gehouden.

Oude situatie keuken

Het donkere muurtje is in de oude situatie best wel een obstakel. Naast deze muur stond een grote buffetkast, daar is in de nieuwe situatie de koel/vries combinatie gekomen.

Keuken nieuwe situatie

Ruimtelijk door veel weg te laten en de afzuigkap achter een mooie strakke koof weg te werken. De achterwand bij de aanrecht is voorzien van een afwasbare muurverf zodat eventuele vlekken makkelijk te verwijderen zijn.

Mooi en functioneel

Een oude plank van 2,5 meter hangt nu boven het aanrecht. Deze heb ik vol gezet met wit servies en glaswerk wat dagelijks gebruikt wordt en nu makkelijk voor het grijpen staat. Ook al staat er heel veel op de plank, doordat ik kleur op de plank heb weggelaten oogt het rustig.

Oude situatie voor- en achterkamer

In de oude situatie zie je grote donkere meubels in de zithoek en daarachter waar een grote eettafel staat ook weer een grote fauteuil en een secretaire die bij wijze van spreken de ruimte in tweeën opdeelt. Al die meubels tegen die witte muur zijn nu allemaal losse elementen, ze vormen geen geheel met elkaar.

Nieuwe situatie, voor- en achterkamer

Tussen de voor- en de achterkamer is een muurtje gemaakt om de grote ruimte in tweeën te splitsen. Hierdoor creëer je een knusse zithoek en een ruimtelijke woonkeuken. De oude deur in de scheidingswand waar een heerlijk diepe kast achter zit is een echte eye catcher. De grove lamp is vervangen voor een prachtig verfijnd exemplaar. De zitbank heeft een lichte linnen hoes die mooi kleurt met de zandkleurige kalkverf op de wand.

Oude situatie voorkamer

De voorkamer is geen grote ruimte en in de oude situatie stonden er grote zware meubels die de ruimte nog smaller leek te maken.

Nieuwe situatie voorkamer

Meubels die in verhouding zijn met de ruimte. Ook het zwevende Puur Von tv meubel zorgt dat het luchtig blijft.Nu heb ik veel rechthoekige vormen gekozen (bank, salontafel, tv meubel), normaliter moet ik daar ronde vormen naast gebruiken om er balans in te brengen maar omdat ik hier heb gewerkt met veel lichte kleuren en zachte materialen is het geheel in evenwicht. De gordijnen zijn gebleven omdat ze nog prachtig in het totaal beeld passen.

Voorkamer

Binnenstappen in deze woonkamer is als een warme deken die over je heen wordt gelegd. De zachte materialen lijken je letterlijk te omarmen.

Prachtig stilleven

Kalkverf op de wand in de kleur Palladio, met daarop een prachtig stilleven in een zwart houten lijst.

Doorkijk vanuit de hal naar de woonkamer

Vanuit de hal heb je al een prachtig doorkijkje naar de woonkamer met die prachtige oude deur en het leuke nisje.

Het vloerkleed is van hand gesponnen wol.

Happy customer

Onder het genot van een heerlijk kopje hebben de klant en ik ons project nog eens geëvalueerd en wij zijn beide tot de conclusie gekomen dat we ontzettend trots zijn op het behaalde resultaat. Wat een prachtig thuis is het geworden!

Ik kom graag vrijblijvend
bij je langs.

Ben je geïnspireerd geraakt door dit project en kun je niet wachten?
Ik kom graag bij je langs voor een vrijblijvend gesprek om jouw wensen
te inventariseren. Hopelijk tot snel!

Bel 06 22 17 55 39 Stuur mij een e-mail info@puurvon.nl