Een heerlijk eigentijds familie huis

In het pittoreske de Rijp kwam ik in het najaar van 2018 op intake gesprek bij dit leuke jonge gezin. Het huis waar zij in wonen is van Michael zijn ouders geweest en nu wilden zij er door middel van een grote verbouwing, graag hun eigen stempel op drukken.

Mij werd gevraagd een mooi interieur ontwerp te maken waarbij ik reken moest houden dat het vooral ook praktisch moest zijn met twee jonge kinderen. De grote hoekbank was een ander vast gegeven, verder had ik een blanco canvas om mee te werken.

Ik verzorgde

  • Interieur ontwerp
  • Kleuradvies
  • Eindstyling
  • Fotografie: Ulf Thor (www.ulfthorfotografie.nl)

Voor (woonkamer)

Omdat het zo leuk is de voor en na situatie te laten zien.

Op deze foto is de situatie zoals die was voor de verbouwing goed te zien. De tegelvloer is een heel bepalende factor voor de sfeer. Door deze te vervangen voor een vloer van pvc met houtlook wordt de ruimte direct veel warmer en gezelliger.

Na (woonkamer)

Ik heb ervoor gekozen om de bank een kwart slag te draaien en midden in de ruimte te zetten waardoor er op deze manier een afscheiding ontstaat tussen de keuken en woonkamer. Voor de ramen is gekozen voor aluminium fractions die je s’avonds kunt sluiten en je volledige privacy geeft. Staan super gaaf vind je niet?!!

Detail, betonlook verf

Voor een stoer effect wilde ik op deze wand een verf in betonlook laten aanbrengen. Door ook het tv meubel in dezelfde verf mee te nemen oogt het geheel heel rustig.

En in het zwevende tv meubel is voldoende plek voor alles wat je niet in het zicht wilt hebben, zoals afstandbediening, controllers, boekjes, etc.

Voor (keuken)

De situatie zoals die was bij mijn intake gesprek. Een toog scheidde de keuken van de woonkamer. De bijkeuken bevond zich naast de keuken en deze ruimte hebben wij ook bij de keuken kunnen betrekken.

Na (keuken)

Een keuken met de wauw factor! 8 meter aanrechtblad, een enorme luxe. Op de wanden heb ik gekozen voor de kleur Cornforth white in een afwasbare verf, zodat eventuele kook spetters er makkelijk af te krijgen zijn. Een gezellige ronde tafel doorbreekt de vele rechte lijnen in de ruimte en en zorgt ervoor dat de yin yang  meer in balans is.

Styling

Voor dit jonge gezin, niet teveel prularia. Op de grote rechthoekige houten kast heb ik gekozen voor een prachtig groot en rond ornament van natuursteen. Voor de verfijning, een enkel bloesem takje in een vaas. De aluminium fractions zijn een echte sfeer maker geworden.

VOOR (keuken-woonkamer)

Op deze foto is de voormalige keuken nog goed te zien. Het licht dat je van links binnen ziet vallen is van de tuin deuren. Dit hebben wij zo gelaten door te kiezen voor deuren met glas waar het licht vrij baan heeft om naar binnen te schijnen.

NA (keuken-woonkamer)

De deur die voorheen in de keuken zat is vervangen door een stoere deur van staal. Achter deze deur bevindt zich nu de bijkeuken. Rechts op de foto zie je een klein stukje muur dat voorheen tussen de woonkamer en de bijkeuken zat, en die we hebben moeten laten staan. Door daar een klein kozijn in te plaatsen heeft het niet alleen een heel speels effect gekregen maar zorgt het er nu ook voor dat je vanuit de keuken altijd zicht hebt op de woonkamer.

Ik kom graag vrijblijvend
bij je langs.

Ben je geïnspireerd geraakt door dit project en kun je niet wachten?
Ik kom graag bij je langs voor een vrijblijvend gesprek om jouw wensen
te inventariseren. Hopelijk tot snel!

Bel 06 22 17 55 39 Stuur mij een e-mail info@puurvon.nl