Hans Blomquist, in the mood for colour

Hans Blomquist’s nieuwste boek, in the mood for colour

 

Hans Blomquist’s nieuwste boek, in the mood for colour, stond dit jaar hoog op mijn verlang lijstje, zeg maar gerust, bovenaan mijn verlang lijstje. Ik kreeg het boek voor kerst van mijn dochter en schoonzoon, en wat een geweldig cadeau bleek dit te zijn.

De uit Zweden afkomstige art director, interieur stylist, is voor mij absoluut de “guru” op het gebied van styling en het werken met kleur

Het boek is gevuld met prachtige foto’s en geven uitleg over het kleurgebruik in je huis. Donkere kleuren op de muren durft helaas niet iedereen aan, Wel geeft het de kamer wat  “drama” en karakter. Veel andere kleuren komen ook beter tot hun recht als ze worden gecombineerd met donkere kleuren. Zoals Down pipe, Railings en Pitch black. Een paar van Hans Blomquist zijn favoriete Farrow and Ball kleuren.

Wil je zoals in veel Scandinavische huizen hoofdzakelijk de kleur wit gebruiken, is het een idee om diverse wit tinten met elkaar te combineren. Hierdoor creëer je meer diepte en beweging en wordt het geheel niet saai of vlak. Zo vind ik het juist geweldig om witten met verschillende ondertonen te combineren. Bijvoorbeeld door een wit met blauw pigment samen te brengen met een wit met rode ondertoon breng je diepte en speling in je kleuren.
Het combineren van verschillende ondertonen werken zeker niet voor alle kleuren. Maar voornamelijk in de wit en neutrale grijs kleuren.

Het lijkt zo wellicht allemaal heel ingewikkeld maar dat is absoluut niet het geval. Werk op gevoel, en probeer eens iets anders. Durf en doe het gewoon. Verf is niet definitief, dus als de kleur je echt niet aanstaat, kun je het altijd nog over schilderen.

Durf je wel, maar weet je niet goed hoe je de juiste sfeer kunt neerzetten? Of hoe je de kleuren het beste kunt combineren? Dan is het verstandig om een kleur advies aan te vragen. Kleur adviseurs komen met minder voor de hand liggende combinaties en zullen ervoor zorgen dat alle kleuren die in de ruimte worden gebruikt, samen komen.

 

 

 

 

hb-fotov4

hb-foto-3

hb-foto-1

hb-foto-5

 

 

 • Wij zijn heel erg blij met het kleuradvies van Yvonne. Ze dacht met ons mee maar had ook unieke ideeën, zoals het in een andere kleur schilderen van de stootborden en treden van de trap en de binnenkant van de kast een andere kleur geven. Bij het brainstormen had ze leuke ideeën over een totaal andere kleur verf dan die wij in ons hoofd hadden, wat heel erg leuk uitpakte.

  - Peter, Sarah en Klaasje
 • Als interieur fotograaf voor de woonbladen kom ik in heel veel huizen en ben ik altijd op zoek naar een bepaalde sfeer en eigenheid in een interieur, iets wat Yvonne van nature in de vingers heeft. Wat ze neerzet heeft een prettige sfeer, is in balans, verrast en is bovenal warm en gezellig. Yvonne is iemand die ontzettend veel plezier in haar werk heeft en dat zie je aan alles!   

  - Henny van Belkom (Fotograaf)
 • Na 20 jaar was onze woonkamer nodig toe aan een opfrisbeurt. Via Living In, waar ze toen werkte, kruiste Yvonne ons pad. Tijdens haar eerste bezoek hadden we direct het gevoel dat we met haar de juiste stap hadden gezet. Ze luisterde goed naar onze wensen en had heel leuke ideeën.

  Tijdens het uitvoeren van het gekregen advies hielden we steeds contact. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en stap voor stap zagen we ons huis een echt thuis worden.

  Yvonne is naast dat ze een heel goed gevoel heeft voor kleur en stijl, een heel lieve en warme persoonlijkheid. Ze heeft  heel veel plezier in wat ze doet en straalt dat ook uit. Kortom Puur Von kunnen we iedereen aanraden!!

  Familie Oudshoorn

  - Familie Oudshoorn

Kun je niet wachten?

Ik kom graag bij je langs voor een vrijblijvend gesprek om jouw wensen te inventariseren. Hopelijk tot snel!

Verlaatsweg 29
1643 LW Spierdijk

T 06 22 17 55 39
E info@puurvon.nl
KVK 66572231