Hans Blomquist, in the mood for colour

Hans Blomquist’s nieuwste boek, in the mood for colour

 

Hans Blomquist’s nieuwste boek, in the mood for colour, stond dit jaar hoog op mijn verlang lijstje, zeg maar gerust, bovenaan mijn verlang lijstje. Ik kreeg het boek voor kerst van mijn dochter en schoonzoon, en wat een geweldig cadeau bleek dit te zijn.

De uit Zweden afkomstige art director, interieur stylist, is voor mij absoluut de “guru” op het gebied van styling en het werken met kleur

Het boek is gevuld met prachtige foto’s en geven uitleg over het kleurgebruik in je huis. Donkere kleuren op de muren durft helaas niet iedereen aan, Wel geeft het de kamer wat  “drama” en karakter. Veel andere kleuren komen ook beter tot hun recht als ze worden gecombineerd met donkere kleuren. Zoals Down pipe, Railings en Pitch black. Een paar van Hans Blomquist zijn favoriete Farrow and Ball kleuren.

Wil je zoals in veel Scandinavische huizen hoofdzakelijk de kleur wit gebruiken, is het een idee om diverse wit tinten met elkaar te combineren. Hierdoor creëer je meer diepte en beweging en wordt het geheel niet saai of vlak. Zo vind ik het juist geweldig om witten met verschillende ondertonen te combineren. Bijvoorbeeld door een wit met blauw pigment samen te brengen met een wit met rode ondertoon breng je diepte en speling in je kleuren.
Het combineren van verschillende ondertonen werken zeker niet voor alle kleuren. Maar voornamelijk in de wit en neutrale grijs kleuren.

Het lijkt zo wellicht allemaal heel ingewikkeld maar dat is absoluut niet het geval. Werk op gevoel, en probeer eens iets anders. Durf en doe het gewoon. Verf is niet definitief, dus als de kleur je echt niet aanstaat, kun je het altijd nog over schilderen.

Durf je wel, maar weet je niet goed hoe je de juiste sfeer kunt neerzetten? Of hoe je de kleuren het beste kunt combineren? Dan is het verstandig om een kleur advies aan te vragen. Kleur adviseurs komen met minder voor de hand liggende combinaties en zullen ervoor zorgen dat alle kleuren die in de ruimte worden gebruikt, samen komen.

 

 

 

 

hb-fotov4

hb-foto-3

hb-foto-1

hb-foto-5