Hans Blomquist, in the mood for colour

Hans Blomquist’s nieuwste boek, in the mood for colour

 

Hans Blomquist’s nieuwste boek, in the mood for colour, stond dit jaar hoog op mijn verlang lijstje, zeg maar gerust, bovenaan mijn verlang lijstje. Ik kreeg het boek voor kerst van mijn dochter en schoonzoon, en wat een geweldig cadeau bleek dit te zijn.

De uit Zweden afkomstige art director, interieur stylist, is voor mij absoluut de “guru” op het gebied van styling en het werken met kleur

Het boek is gevuld met prachtige foto’s en geven uitleg over het kleurgebruik in je huis. Donkere kleuren op de muren durft helaas niet iedereen aan, Wel geeft het de kamer wat  “drama” en karakter. Veel andere kleuren komen ook beter tot hun recht als ze worden gecombineerd met donkere kleuren. Zoals Down pipe, Railings en Pitch black. Een paar van Hans Blomquist zijn favoriete Farrow and Ball kleuren.

Wil je zoals in veel Scandinavische huizen hoofdzakelijk de kleur wit gebruiken, is het een idee om diverse wit tinten met elkaar te combineren. Hierdoor creëer je meer diepte en beweging en wordt het geheel niet saai of vlak. Zo vind ik het juist geweldig om witten met verschillende ondertonen te combineren. Bijvoorbeeld door een wit met blauw pigment samen te brengen met een wit met rode ondertoon breng je diepte en speling in je kleuren.
Het combineren van verschillende ondertonen werken zeker niet voor alle kleuren. Maar voornamelijk in de wit en neutrale grijs kleuren.

Het lijkt zo wellicht allemaal heel ingewikkeld maar dat is absoluut niet het geval. Werk op gevoel, en probeer eens iets anders. Durf en doe het gewoon. Verf is niet definitief, dus als de kleur je echt niet aanstaat, kun je het altijd nog over schilderen.

Durf je wel, maar weet je niet goed hoe je de juiste sfeer kunt neerzetten? Of hoe je de kleuren het beste kunt combineren? Dan is het verstandig om een kleur advies aan te vragen. Kleur adviseurs komen met minder voor de hand liggende combinaties en zullen ervoor zorgen dat alle kleuren die in de ruimte worden gebruikt, samen komen.

 

 

 

 

hb-fotov4

hb-foto-3

hb-foto-1

hb-foto-5

 

 

 • Na 20 jaar was onze woonkamer nodig toe aan een opfrisbeurt. Via Living In, waar ze toen werkte, kruiste Yvonne ons pad. Tijdens haar eerste bezoek hadden we direct het gevoel dat we met haar de juiste stap hadden gezet. Ze luisterde goed naar onze wensen en had heel leuke ideeën.

  Tijdens het uitvoeren van het gekregen advies hielden we steeds contact. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en stap voor stap zagen we ons huis een echt thuis worden.

  Yvonne is naast dat ze een heel goed gevoel heeft voor kleur en stijl, een heel lieve en warme persoonlijkheid. Ze heeft  heel veel plezier in wat ze doet en straalt dat ook uit. Kortom Puur Von kunnen we iedereen aanraden!!

  Familie Oudshoorn

  - Familie Oudshoorn
 • Onlangs Puur Von gevraagd of ze eens langs wilde komen in mijn nieuwe huis. Yvon kwam langs en ik heb haar uitgelegd dat ik graag een grijs groene kleur op de muur wil, maar de meeste kleur-stalen die ik mee had van de bouwmarkt waren of te grijs of te groen. Ze had kleur-plankjes bij zich en al gauw kwamen we op de kleur salie van L’Authentique. Super lekkere verf om mee te werken en dekt goed.  Prachtig resultaat en exact de kleur die ik in mijn hoofd had. Perfekt ingeschat dus door Yvon. Puur Von, een aanrader..

  - Christel Ursem
 •  

  “In november hebben we een hele mooie kerstshoot gehouden. Een van de factoren waarom het zo mooi is geworden kwam door Yvonne!

  Zij kwam ons helpen en mede daarom zien de plaatjes er allemaal TE leuk uit! Naast dat ze heel goed is in haar vak is het ook gewoon een heel leuk, lief en gezellig mens! Het was echt een feest om met haar samen te werken!

  Dus ben je op zoek naar iemand die je met styling kan helpen, dan kan ik Puur Von echt van harte aanbevelen!”

  De Bakker van Hoorn

   

   

  - Recensie foto styling

Kun je niet wachten?

Ik kom graag bij je langs voor een vrijblijvend gesprek om jouw wensen te inventariseren. Hopelijk tot snel!

Verlaatsweg 29
1643 LW Spierdijk

T 06 22 17 55 39
E info@puurvon.nl
KVK 66572231